… και η πρωταθλήτρια Αθανασία Κοκκορού στον 6ο “Ξενοδάμειο δρόμο των πρωταθλητών” στην Αντίκυρα 1/10

Πληθαίνουν οι συμμετοχές των Πρωταθλητών που θα σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή 1 Οκτωβρίου του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου στην Αντίκυρα.

Πλάι-πλάι θα σταθούν μαζί με τους εκατοντάδες δρομείς αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου και μεταξύ αυτών η πρωταθλήτρια Αθανασία Κοκκορού του ΣΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης. .

Η 21χρονη πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων και φοιτήτρια στο 3ο έτος στη σχολή μονίμων υπαξιωματικών Ναυτικού, παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει διαγράψει μια αξιοθαύμαστη πορεία με διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που συνοδεύεται με τη συγκομιδή πέντε συνολικά μεταλλίων,  δύο ασημένιων και πέντε χάλκινων προδιαγράφοντας έτσι την ανοδική της πορεία χρόνο με το χρόνο.

Η παρουσία της Αθανασίας Κοκκορού στα Πρωταθλήματα είναι η παρακάτω.

2021:
3η θέση 3000m steeplechase U20 11.29
3η θέση 4km ανώμαλος δρόμος U20 14.49

 

2022:
2η θέση U23 3000m steeplechase 10.54
2η θέση U23 6km ανώμαλος δρόμος 21.55

2023:
3η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ U23 37.42
3η θέση πανελλήνιο εαρινό πρωτάθλημα Α/Γ 3χλμ με φυσικά εμπόδια 10.36
3η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα U23 3χλμ με φυσικά εμπόδια 10.39
4η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ 3χλμ με φυσικά εμπόδια 10.39
4η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα U23 5χλμ 17.32

    • Ο αγαπημένος προορισμός των δρομέων, ο «Ξενοδάμειος Δρόμος» στην Αντίκυρα,  φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην μοναδική παραλιακή διαδρομή και απαράμιλλης ομορφιάς που ενώνει Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια-Άγιο Ισίδωρο ενώ στον Ημιμαραθώνιο φτάνει μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου.

Δείτε στο παρακάτω  την μοναδικής ομορφιάς παραλιακή διαδρομή του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου στην Αντίκυρα  

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

Οι διαδικασίες για την εγγραφής σας στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο είναι σε εξέλιξη και κυριολεκτικά ως δρομείς πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε να πάρετε μέρος στην μοναδική παραλιακή διαδρομή δηλώνοντας την εγγραφή σας Ε Δ Ω   και να διαβάσετε την προκήρυξη Ε Δ Ω

Στο πλαίσιο του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου θα διεξαχθούν:

  1. Αγώνας Ημιμαραθωνίου Ανδρών – Γυναικών
  2. Αγώνας 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών
  3. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου
  4. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Δημοτικού Σχολείου
  • Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας – Αντίκυρας

Ο Ξενοδάμειος δρόμος των πρωταθλητών

Η όμορφη και φιλόξενη Αντίκυρα ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί και φέτος στην 6η διοργάνωση του «Ξενοδάμειου δρόμου» τους πιστούς φίλους και δρομείς.

Ο Ξενοδάμειος δρόμος είναι «ψηλά» στις προτιμήσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας! Τις προηγούμενες χρονιές έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι Πριβιλέτζιο, Μαλλιόγλου, Καλάκος, Κυριακοπούλου, Φραγκοπούλου, Ντίνα, Μπέτα, Μπαλτσιώτης, Κυνατίδου, Μαθιόπουλος, Αϋφαντόπουλος, Ρούλια, Κουμούδη και άλλοι.

Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 Λυκούργος Τσάκωνας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντας ξεχωριστή αίγλη στην Αντίκυρα και στον Ξενοδάμειο δρόμο.

Η μεγάλη επιτυχία και απήχηση του αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάθε άλλο!

Τεράστια είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις εκδηλώσεις τον οποίο στηρίζουν συνολικά περίπου 100 χορηγοί – προμηθευτές που «ανεβάζουν» το επίπεδο ανταπόδοσης και παροχών στους συμμετέχοντες.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το τεράστιο κύμα θετικής αύρας και χαμόγελων που πνέει από τους εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται σε κάθε βήμα των δρομέων αλλά και των επισκεπτών πάντα σε ετοιμότητα να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν.

Απολαύστε το ΒΙΝΤΕΟ για τον φετινό αγώνα στο οποίο αποτυπώνονται  οι ομορφιές του τόπου της διοργ

άνωσης με χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr

https://www.facebook.com/xenodamios/

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2024 powered by Quadraweb