Ο παραλιακός Ημιμαραθώνιος του 6ου “Ξενοδάμειου” στην Αντίκυρα. ΧΑΡΤΗΣ-ΦΩΤΟ διαδρομής

Μοναδικές αθλητικές στιγμές θα ζήσουμε και στην 6η διοργάνωση με αποκορύφωμα τη ΝΕΑ διαδρομή που ενέταξαν οι διοργανωτές στο πρόγραμμα, την Ημιμαραθώνια διαδρομή των 21,1χλμ, η οποία είναι μετρημένη και πιστοποιημένη, αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου που θα διεξαχθεί φέτος παράλληλα με τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα ενώ η διοργάνωση έχει ενταχθεί και στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Οι διοργανωτές έχοντας το προνόμιο της μοναδικής ομορφιάς παραλιακή διαδρομή, Αντίκυρα, παραλία Διστόμου, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Ισιδώρος και με παρότρυνση των δρομέων αύξησαν την διαδρομή των 12χλμ σε Ημιμαραθώνιο, 21,1χλμ, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και πλέον οι επιδόσεις των αθλητών “μετράνε” και καταγράφονται στις επίσημες επιδόσεις του αγωνίσματος του Ημιμαραθωνίου.

Παράλληλα όσοι δεν θα τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο υπάρχει η… κλασική Ξενοδάμεια διαδρομή των 5χλμ, Αντίκυρα-Αγ Ισίδωρος και για τους μικρούς δρομείς η διαδρομή των 1,2χλμ για μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων.

Η εκκίνηση 

Όλες οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί θα γίνουν από την πλατεία ΕΛΑΝ που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο Αντίκυρας όπου και το κέντρο εγγραφών της διοργάνωσης ενώ εκεί θα γίνεται η παραλαβή του αριθμού, του αθλητικού υλικού και θα γίνονται οι επιτόπιες εγγραφές.


Πλατεία ΕΛΑΝ εδώ θα γίνονται οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου

Από την πλατεία ΕΛΑΝ οι δρομείς κατευθύνονται προς την μαγευτική παραλία του Αγίου Ισιδώρου όπου γίνονται 2 αναστροφές (1 στα 21.1χλμ και 2 στα 5χλμ). Στην παρακάτω φωτογραφία  το ενδιάμεσο κομμάτι από το γραφικό λιμανάκι πριν την παραλία του Αγίου Ισιδώρου. Από εδώ θα περάσουν και οι 2 διαδρομές. Στο: 5αρι το 2ο-3ο χλμ και στα 21.1χλμ το 18ο-19οχλμ ενώ θα έχει στην κοινή αναστροφή σταθμό ανεφοδιασμού.

Το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Ισιδώρου από όπου περνούν οι δρομείς των 5χλμ και του Ημιμαραθωνίου 

Μετά την αναστροφή στον Άγιο Ισίδωρο οι δρομείς κατευθύνονται και πάλι προς την Αντίκυρα. Με την είσοδό τους στην πόλη αντικρύζουν την πρώτη παραλία της Αντίκυρας. Στη συνέχεια φτάνουν στην τελική ευθεία των 400μ. πριν τον τερματισμό

Η παραλιακή διαδρομή που ακολουθούν οι δρομείς στα 21,1χλμ συνεχίζεται και μετά την Αντίκυρα περνά από το παραλιακό μέτωπο της Παραλίας Διστόμου (Άσπρα Σπίτια) το οποίο βρίσκεται στο 4οχλμ της Ημιμαραθώνιας διαδρομής.

Μετά την Παραλία Διστόμου οι δρομείς των 21,1χλμ συνεχίζουν προς την παραλία του Αγίου Νικολάου όπου θα κάνουν την πρώτη αναστροφή στο 9ο χλμ. Σταθμοί ανεφοδιασμού υπάρχουν στο 8ο και στο 10οχλμ.

Η θέα από την τοποθεσία αυτή είναι εκπληκτική. Στο οπτικό μας πεδίο ολόκληρος ο κόλπος της Αντίκυρας, πίσω ο Ελικώνας, πάνω από τον κόλπο δεσπόζει ο Παρνασσός ενώ δεξιά στον κόλπο ο οικισμός Παραλία Διστόμου (Ασπρα Σπίτια) και αριστερά η Αντίκυρα.

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

Οι διαδικασίες για την εγγραφής σας στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο είναι σε εξέλιξη και κυριολεκτικά ως δρομείς πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε να πάρετε μέρος στην μοναδική παραλιακή διαδρομή δηλώνοντας την εγγραφή σας Ε Δ Ω   και να διαβάσετε την προκήρυξη Ε Δ Ω

Στο πλαίσιο του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου θα διεξαχθούν:

  1. Αγώνας Ημιμαραθωνίου Ανδρών – Γυναικών
  2. Αγώνας 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών
  3. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου
  4. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Δημοτικού Σχολείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα
08.30 Ημιμαραθώνιος (Ανδρών-Γυναικών)
08.40 1.200 μ. Γυμνασίου (Αγοριών-Κοριτσιών)
08.42 1.200 μ. Δημοτικού (Αγοριών-Κοριτσιών)
09.00 5 χλμ. (Ανδρών-Γυναικών)
12.00 Απονομές

  • Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας – Αντίκυρας

Απολαύστε το ΒΙΝΤΕΟ για τον φετινό αγώνα στο οποίο αποτυπώνονται  οι ομορφιές του τόπου της διοργάνωσης με χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr

https://www.facebook.com/xenodamios/

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2024 powered by Quadraweb