…ΚΑΙ οι Special Olympics Γλυφάδας στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο της Αντίκυρας 1/10

Στον 6° Ξενοδάμειο δρόμο Αντίκυρας θα λάβουν συμμετοχή για δεύτερη χρονιά αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Γλυφάδας.

Είναι άτομα με νοητική αναπηρία όπου προπονούνται με σκοπό τη συμμετοχή τους στους ετήσιους τοπικούς και περιφερειακούς και κάθε δύο χρόνια σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους αγώνες.

Στην ομάδα μετέχουν ο Χαράλαμπος Δαραδήμος, ο Θεώδορος Μαρκάκης,η Αλεξάνδρα Μέγα, η Ζωή Μανδαλάκη και η Αναστασία Μπαρμπαρή.

Όλοι τους έχουν διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους αγώνες στα αγωνίσματα των 100, 200, 800 μέτρων αλλά και 4χ100μ σκυταλοδρομία.

Μαζί τους βρίσκεται και η πρωταθλήτρια στίβου στα 400 και 4χ400 μέτρα Ζυγόρη Ευαγγελία (Λία) όπου είναι και η προπονήτρια τους.

Η διαχρονική παρουσία της Λιας Ζυγόρη  στα γήπεδα ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και με αναρίθμητες επιτυχίες πρωταγωνιστώντας στο αγώνισμα των 400 μέτρων σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Η Ζυγόρη με καταγωγή από την Αντίκυρα είναι παρούσα από τα πρώτα βήματα της οργάνωσης του Ξενοδάμειου δρόμου και προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της στην Οργανωτικη Επιτροπή για την όσο το δυνατόν πιο άρτια διοργάνωση.

 

Ξενοδάμειος: Ο δρόμος των Πρωταθλητών  

Στη γραμμή της εκκίνησης του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου θα βρεθούν όπως έχουν ανακοινώσει (έπονται και άλλοι) οι διοργανωτές μέχρι σήμερα: τον Βαγγέλη Μαλλιόγλου την Κλεοπάτρα Φραγκοπούλουτη Σόνια Τσεκίνη που ταυτίζεται με την ανυπέρβλητη δύναμη ψυχής  αφού Νίκησε τον καρκίνο και έτρεξε δύο μαραθωνίους μέσα σε μία εβδομάδα! την Αθανασία Κοκκορούτο Γιώργο Μαθιόπουλο και Κατερίνα Κουμούδη, και τη Μαργαρίτα Ντίνα  

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

Οι διαδικασίες για την εγγραφής σας στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο είναι σε εξέλιξη και κυριολεκτικά ως δρομείς πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε να πάρετε μέρος στην μοναδική παραλιακή διαδρομή δηλώνοντας την εγγραφή σας Ε Δ Ω και να διαβάσετε την προκήρυξηΕ Δ Ω

Στο πλαίσιο του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου θα διεξαχθούν:

  1. Αγώνας Ημιμαραθωνίου Ανδρών – Γυναικών
  2. Αγώνας 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών
  3. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου
  4. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Δημοτικού Σχολείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα
08.30 Ημιμαραθώνιος (Ανδρών-Γυναικών)
08.40 1.200 μ. Γυμνασίου (Αγοριών-Κοριτσιών)
08.42 1.200 μ. Δημοτικού (Αγοριών-Κοριτσιών)
09.00 5 χλμ. (Ανδρών-Γυναικών)
12.00 Απονομές

  • Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας – Αντίκυρας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr   –   https://www.facebook.com/xenodamios/

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2023 powered by Quadraweb