Μαθιόπουλος και Κουμούδη στον 6ο “Ξενοδάμειο δρόμο των πρωταθλητών” στην Αντίκυρα 1/10

Στην γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή 1 Οκτωβρίου του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου στην Αντίκυρα θα πάρουν μαζί με τους εκατοντάδες δρομείς αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου μεταξύ αυτών η Κατερίνα Κουμούδη και ο Γιώργος Μαθιόπουλος.

Ο αγαπημένος προορισμός των δρομέων, ο «Ξενοδάμειος Δρόμος» στην Αντίκυρα,  φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην μοναδική παραλιακή διαδρομή και απαράμιλλης ομορφιάς που ενώνει Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια-Άγιο Ισίδωρο ενώ στον Ημιμαραθώνιο φτάνει μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου.

 Γιώργος Παναγιώτης Μαθιόπουλος

Ο νεαρός, 23χρονος αθλητής του ΓΣ Γλυφάδας που θα δώσει το παρών για μια χρονιά ακόμη στον αγώνα της Αντίκυρας είναι πρωταθλητής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στα αγωνίσματα 800-1.500μ και αποτελεί από τις ελπίδες του ελληνικού στίβου στις μεσαίες αποστάσεις.

Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στα 800μ 1:50:99, στα 1500μ 3:51:56 και στα 10χλμ 33:28. Φέτος κατάκτησε το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο στα 800μ στις κατηγορίες Κ23 και αντρών αντίστοιχα.

Στον περσυνό 5ο Ξενοδάμειο ο Μαθιόπουλος είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλ “Νίκος Μίχος”  με επίδοση 18.02 ενώ την πρωτιά είχε κατακτήσει ο Αλέξανδρος Μπαλτσιώτης με επίδοση 17.51 ο οποίος θα είναι και μέρος στην γραμμή εκκίνησης για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Κατερίνα Κουμουδη

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αντίκυρα η Κατερίνα Κουμούδη. Αθλήτρια δρόμων  αντοχής του συλλόγου ΣΑΠΚ Νεάπολης. Η αγωνιστική της δράση σε πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν ως κορασίδα στο αγώνισμα 2χλμ με φυσικά εμπόδια ενώ τα τελευταία χρόνια επέστρεψε ξανά στους αγώνες στους δρόμους αντοχής (3.000μ φυσικά εμπόδια και 5χλμ).

Το 2022 στους αγώνες Ioannina lake run πήρε την 2η θέση στα 10χλμ. Είναι απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με μεταπτυχιακό στην μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών και  προπονήτρια στίβου στις αναπτυξιακές ηλικίες. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην αποκατάσταση. Παράλληλα εξασκεί το επάγγελμα της προπονητικής στην ακαδημία του Συλλόγου της ΣΑΠΚ Νέαπολης στην Θεσσαλονίκη.

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

Οι διαδικασίες για την εγγραφής σας στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο είναι σε εξέλιξη και κυριολεκτικά ως δρομείς πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε να πάρετε μέρος στην μοναδική παραλιακή διαδρομή δηλώνοντας την εγγραφή σας Ε Δ Ω   και να διαβάσετε την προκήρυξη Ε Δ Ω

Στο πλαίσιο του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου θα διεξαχθούν:

  1. Αγώνας Ημιμαραθωνίου Ανδρών – Γυναικών
  2. Αγώνας 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών
  3. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου
  4. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Δημοτικού Σχολείου
  • Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας – Αντίκυρας

Ο Ξενοδάμειος δρόμος των πρωταθλητών

Η όμορφη και φιλόξενη Αντίκυρα ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί και φέτος στην 6η διοργάνωση του «Ξενοδάμειου δρόμου» τους πιστούς φίλους και δρομείς.

Ο Ξενοδάμειος δρόμος είναι «ψηλά» στις προτιμήσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας! Τις προηγούμενες χρονιές έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι Πριβιλέτζιο, Μαλλιόγλου, Καλάκος, Κυριακοπούλου, Φραγκοπούλου, Ντίνα, Μπέτα, Μπαλτσιώτης, Κυνατίδου, Μαθιόπουλος, Αϋφαντόπουλος, Ρούλια, Κουμούδη και άλλοι.

Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 Λυκούργος Τσάκωνας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντας ξεχωριστή αίγλη στην Αντίκυρα και στον Ξενοδάμειο δρόμο.

Η μεγάλη επιτυχία και απήχηση του αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάθε άλλο!
Τεράστια είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις εκδηλώσεις τον οποίο στηρίζουν συνολικά περίπου 100 χορηγοί – προμηθευτές που «ανεβάζουν» το επίπεδο ανταπόδοσης και παροχών στους συμμετέχοντες.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το τεράστιο κύμα θετικής αύρας και χαμόγελων που πνέει από τους εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται σε κάθε βήμα των δρομέων αλλά και των επισκεπτών πάντα σε ετοιμότητα να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν.

Απολαύστε το ΒΙΝΤΕΟ για τον φετινό αγώνα στο οποίο αποτυπώνονται  οι ομορφιές του τόπου της διοργάνωσης με χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr

https://www.facebook.com/xenodamios/

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2024 powered by Quadraweb