Πριβιλέτζιο, Καλάκος, Κυριακοπούλου, Μπαλτσιώτης, Κυνατίδου πρωταγωνιστές στον 4ο Ξενοδάμειο δρόμο

Μοναδικές στιγμές έζησαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου όσοι βρέθηκαν στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Μια γιορτή αθλητισμού στην οποία πρωταγωνιστές ήταν όλοι όσοι βρέθηκαν στην όμορφη κωμόπολη της Βοιωτίας.

Πόλος έλξης, με τον καλό καιρό σύμμαχο, ήταν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που δήλωσαν παρόν με επικεφαλής την κορυφαία μαραθωνοδρόμο Γκλόρια Πριβιλέτζιο  την οποία βράβευσε για τις μοναδικές στιγμές που προσφέρει στον αθλητισμό ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς.

Εκτός από την παρουσία της Πριβιλέτζιο στον 4ο Ξενοδάμειο, τίμησαν επίσης με την συμμετοχή τους όμως αυτή τη φορά, οι πρωταθλητές Θάνος Καλάκος νικητής στα 5χλμ με επίδοση 16.26 και ο Βαγγέλης Μαλλιόγλου με 16.33, ο οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας πήγαιναν μαζί καθώς και  ο Γιώργος Μαθιόπουλος με επίδοση 17.00 στην απόσταση.

Η Νικολέτα Κυνατίδου πρωταγωνίστησε στα 5χλμ γυναικών που αποσπάστηκε από την αρχή και τερμάτισε σε 19.20 με δεύτερη την Χαρίκλεια Σταμουλά 25.48 και την Ευσταθία Σιαμπάνη 26.11 να παίρνει την τρίτη θέση.

Στα 10χλμ γυναικών νικήτρια η Ανθή Κοραΐνη-Κυριακοπούλου η οποία οδήγησε την κούρσα από την αρχή και τερμάτισε σε 46.08 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ναταλία Τσαμτσούρη 48.41 και την Γεωργία Κανουτά 51.23 στην τρίτη.

Ο Αέξανδρος Μπαλτσιώτης τερμάτισε πρώτος στα 10χλ των ανδρών σε 40.55 με τους Δημήτρη Ζιακόπουλο, Τάσο Καραγιάννη στην δεύτερη και τρίτη θέση με επίδοση 41.34 και 42.00 αντίστοιχα.

Στον φετινό αγώνα οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους στόχους των διοργανωτών αγγίζοντας του 550 σε όλες τις αποστάσεις και κατηγορίες, γεγονός πρωτόγνωρο για τα μέχρι τώρα δεδομένα του αγώνα σκορπίζοντας αισιοδοξία σε φορείς και κατοίκους της Αντίκυρας για το μέλλον της διοργάνωσης!

Στον αγώνα των Γυμνασίων νικητής στα αγόρια ο Ανδρέας Κίσσας, δεύτερος ο Αριστείδης Μαργαρίτης και τρίτος ο Νικήτα Ρούσσου. Στα κορίτσια η Εφη-Πένυ Καλογριά πήρε την νίκη ενώ Χριστίνα Βασιλιά και Κυριακή Λιάσκου κατατάχτηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη στιγμή με τους θεατές να αποθεώνουν κλιμάκιο των Special Olympics και την προπονήτριά,  πρωταθλήτρια Λία Ζυγόρη που κατάγεται από την Αντίκυρα.

Διοργανωτής του αγώνα ήταν η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» με την συνδρομή του ΑΚΟ Λιβαδειάς, συνδιοργανωτές ο δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και η ΕΑΣ ΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Υποστηρικτές της διοργάνωσης η τοπική κοινότητα Αντίκυρας, το Α.Τ. Αντίκυρας, ο Ερυθρός Σταυρός με το παράρτημα Σαμαρίτες Κορίνθου, ο ΠΣΑΤ που είχε υπό την αιγίδα του τον αγώνα, χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο Ελληνικός 90,3FM, το ράδιο Ένωση 97,3FM, με μέγα χορηγό το Αλουμίνιο της Ελλάδας και χρυσό υποστηρικτή το super market Παπασπύρου.

Ο διάχυτος ενθουσιασμός στην Αντίκυρα έκανε όλους να δίνουν ραντεβού για τον 5ο Ξενοδάμειο δρόμο του 2020.

Τα πλήρη αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.xenodamos.gr

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2023 powered by Quadraweb