Ματαιώνεται ο 5ος Ξενοδάμειος Δρόμος Αντίκυρας. Ραντεβού το 2021

Είναι πολύ λυπηρό να ανακοινώνεις την ματαίωση γεγονότων και είναι ιδιαίτερα λυπηρό όταν πρόκειται για αθλητική εκδήλωση και μάλιστα για τον «Ξενοδάμειο Δρόμο».

Τέτοιες ημέρες, αν δεν υπήρχε η πανδημία, η φιλόξενη και όμορφη Αντίκυρα Βοιωτίας θα έσφυζε από ζωή και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση του 5ου Ξενοδάμειου Δρόμου θα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για να υποδεχτούν τους εκατοντάδες δρομείς, επισκέπτες, προσκεκλημένους και φίλους της διοργάνωσης.

Θέλησή μας ήταν να οργανώσουμε έναν ασφαλή αγώνα με την εφαρμογή των πιο αυστηρών πρωτοκόλλων για την υγεία των δρομέων, των κατοίκων και όλων των εμπλεκομένων στη διοργάνωση.

Δυστυχώς όμως είμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ματαίωση του 5ου Ξενοδάμειου Δρόμου 2020 λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού covid-19 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Είμαστε αισιόδοξοι και αφού πρώτα ξεπεραστεί η πανδημία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα οργανώσουμε τον αγώνα του 2021 με στόχο μια αρτιότερη, ασφαλή και ξεχωριστή διοργάνωση.

Δίνοντας ραντεβού για το 2021 θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους να είναι προσεκτικοί, να εφαρμόζουν τα εκάστοτε μέτρα πρόληψης αποφυγής εξάπλωσης της πανδημίας και ΟΛΟΙ ΥΓΙΕΙΣ να συναντηθούμε στην αφετηρία του 5ου Ξενοδάμειου Δρόμου Αντίκυρας 2021.

Μέχρι τότε ας ζούμε με τις όμορφες αναμνήσεις των προηγούμενων διοργανώσεων μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.xenodamos.gr    

Από το 2016
Η διοργάνωση της Αντίκυρας ξεκίνησε το 2016 και χάρις στις προσπάθειες τοπικών παραγόντων και την αγάπη των κατοίκων, και χτίζεται αργά και σταθερά με μπροστάρη τον τοπικό αθλητικό σύλλογο «Ξενόδαμο» μια ξεχωριστή αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την τόνωση της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Στόχος, επίσης, των διοργανωτών είναι να παρακινήσουν και να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε κάθε μορφής αθλητική δραστηριότητα αλλά και να αναδείξουν την ιστορικότητα και τη φυσική ομορφιά του τόπου τους.
Ο αγώνας ο οποίος είναι ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, περιλαμβάνει αποστάσεις 10χλμ, 5χλμ και αγώνες 1.4χλμ μαθητών Γυμνασίου και Δημοτικών σχολείων.

Οι ασφάλτινες διαδρομές είναι έτσι χαραγμένες ώστε οι δρομείς να τρέχουν παράλληλα στον όμορφο κόλπο της Αντίκυρας και του Αγίου Ισιδώρου ενώ περιλαμβάνεται και χωμάτινο τμήμα (μόνο στα 10χλμ) από όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική πανοραμική θέα και των δύο παραλιών αλλά και θέα μέχρι τα παράλια της Πελοποννήσου.

Ο αγώνας τα τρία πρώτα χρόνια ήταν υπό την αιγίδα του ΑΚΟΛ ενώ από το 2019 την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος».

Στην ιστοσελίδα www.xenodamos.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα.

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2023 powered by Quadraweb