Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αντίκυρα-Παραλία Διστόμου-Αγ Νικόλαο-Αγ Ισίδωρο για τον 6ο “Ξενοδάμειο” δρόμο

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί σε μια μοναδική παραλιακή διαδρομή, στην Αντίκυρα,  ο 6ος «Ξενοδάμειος Ημιμαραθώνιος» και παράλληλοι αγώνες δρόμου.  

Για την ασφάλεια των δρομέων αλλά και των επισκεπτών, σύμφωνα με το σχέδιο της Τροχαίας έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αντίκυρας για την διεξαγωγή του 6ου Ξενοδάμειου αγώνα δρόμου από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής όπως παρακάτω:

   • Γι’ αυτό αθλητές και επισκέπτες θα πρέπει να είναι στην Αντίκυρα μέχρι στις 08.00πμ αυστηρά.

Στις 08.10 θα κλείσει ο παραλιακός δρόμος της Αντίκυρας  για να είναι όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Ημιμαραθωνιου που θα γίνει στις 08.30. Μετά την εκκίνηση και μόλις περάσουν όλοι οι αθλητές τον κόμβο Άσπρων Σπιτιών με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο θα ανοίξει ο δρόμος Άσπρα Σπίτια – Αντίκυρα πάντα με συνοδευτικό όχημα της διοργάνωσης…. μόλις περάσει και ο τελευταίος αθλητής του Ημιμαραθωνιου προς Αντίκυρα θα ανοίξει ο δρόμος Ασπρα Σπίτια – Αντίκυρα αλλά θα είναι κλειστός ο δρόμος προς τον Άγιο Ισίδωρο. Όποιος θέλει να πάει προς “Δεσφίνα” θα περιμένει με σειρά προτεραιότητας στον κόμβο Αντίκυρας από τον δεύτερο δρόμο πάνω από την εκκλησία και όχημα της διοργάνωσης θα προπορεύεται σταδιακά με εντολή της τροχαίας για να υπάρχει ασφάλεια στους δρομείς ανάλογα με την ροή του αγώνα.

   • Από 08.30 μέχρι 10.30 θα υπάρχει μεγάλη ροή αθλητών και αν δεν είναι επείγον παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί να μην μετακινηθούν άσκοπα…
    Εντός του οικισμού Άσπρα Σπίτια και εντός της Αντίκυρας θα είναι κλειστός μόνο ο παραλιακός δρόμος.

Όπου οι δρόμοι θα είναι κλειστοί θα υπάρχουν εθελοντές και σήμανση με ταινίες έργου.

Ιδαίτερη  ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται στο δρόμο Αγίου Νικολάου γιατί το ένα μέρος του οδοστρώματος θα είναι κατειλημμένο από τους δρομείς ενώ στο άλλο θα κινούνται οχήματα ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης. Έτσι λοιπόν από τη διασταύρωση-φανάρια-πρατήριο Shell μέχρι το τέλος της διαδρομής, αναστροφή πριν το λιμανάκι, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα τα οποία θα οδηγούν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης προς Αλουμίνιο οποτεδήποτε χρειαστεί.

Παραλαβή υλικού και αριθμών στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο

Παραλαβή υλικού του αγώνα και των αριθμών και η λειτουργία της Γραμματείας θα γίνει από το Σάββατο πρωί 30 Σεπτεμβρίου 10:00-14:00 και 16:00-20:00 και την Κυριακή 07:00-08:00.

Παρακαλούνται οι δρομείς που είναι από την περιοχή να παραλάβουν το υλικό και τον αριθμό τους το Σάββατο ώστε να αποσυμφορηθεί η γραμματεία την ημέρα του αγώνα την Κυριακή για την διευκόλυνση των δρομέων που θα έρθουν από άλλες περιοχές.

Θα δοθεί προτεραιότητα στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου οι οποίοι παρακαλούνται να πάνε έγκαιρα στη γραμματεία για να τηρηθεί το πρόγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου είναι στις 08:30.

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

Οι διαδικασίες για την εγγραφής σας στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο είναι σε εξέλιξη και κυριολεκτικά ως δρομείς πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε να πάρετε μέρος στην μοναδική παραλιακή διαδρομή δηλώνοντας την εγγραφή σας Ε Δ Ω  και να διαβάσετε την προκήρυξη Ε Δ Ω

Στο πλαίσιο του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου θα διεξαχθούν:
Αγώνας Ημιμαραθωνίου Ανδρών – Γυναικών
Αγώνας 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών
Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου
Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Δημοτικού Σχολείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα
08.30 Ημιμαραθώνιος (Ανδρών-Γυναικών)
08.40 1.200 μ. Γυμνασίου (Αγοριών-Κοριτσιών)
08.42 1.200 μ. Δημοτικού (Αγοριών-Κοριτσιών)
09.00 5 χλμ. (Ανδρών-Γυναικών)
12.00 Απονομές

 • Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας – Αντίκυρας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr   –   https://www.facebook.com/xenodamios/

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2024 powered by Quadraweb