Κανονικά ο αγώνας την Κυριακή 1/10. Χωρίς προβλήματα οι διαδρομές του 6ου Ξενοδάμειου από τις βροχοπτώσεις

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις από την  κακοκαιρία «ELIAS» προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Τα συνεργεία του Δήμου έδωσαν και δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών σε διάφορα σημεία του Δήμου με την άμεση συνεργασία της Π.Ε Βοιωτίας, συνεργείων της Mytilineos Energy & Metals και εθελοντών από την διοργάνωση του «Ξενοδάμειου» Ημιμαραθώνιου.

 • Οι διαδρομές του 6ου Ξενοδάμειου είναι χωρίς ζημιές και έτοιμες να υποδεχτούν τους δρομείς για την άρτια διοργάνωση και με απόλυτη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες αλλά και τους επισκέπτες.

Η κακοκαιρία «ELIAS» όμως «πλήγωσε» το σύστημα ύδρευσης σε Παραλία Διστόμου (Ασπρα Σπίτια) και Αντίκυρα ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι το νερό δεν είναι ΠΟΣΙΜΟ.

Οι διοργανωτές του 6ου Ξενοδάμειου (ΑΑΑ Ξενόδαμος και Δήμος ΔΑΑ) έχουν φροντίσει και θα προμηθεύουν συμμετέχοντες και επισκέπτες με εμφιαλωμένα νερά, εύχονται δε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και εκφράζουν την λύπη τους και τη συμπαράστασή τους σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία και τους ενημερώνουν να γνωστοποιούν στον Δήμο τις ζημιές που έχουν υποστεί για την φροντίδα αποκατάστασης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Παραλαβή υλικού δρομέων 

Για την ασφάλεια των δρομέων αλλά και των επισκεπτών, σύμφωνα με το σχέδιο της Τροχαίας έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αντίκυρας για την διεξαγωγή του 6ου Ξενοδάμειου αγώνα δρόμου από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής όπως παρακάτω:

   • Γι’ αυτό αθλητές και επισκέπτες θα πρέπει να είναι στην Αντίκυρα μέχρι στις 08.00πμ αυστηρά.

Στις 08.10 θα κλείσει ο παραλιακός δρόμος της Αντίκυρας  για να είναι όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Ημιμαραθωνιου που θα γίνει στις 08.30. Μετά την εκκίνηση και μόλις περάσουν όλοι οι αθλητές τον κόμβο Άσπρων Σπιτιών με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο θα ανοίξει ο δρόμος Άσπρα Σπίτια – Αντίκυρα πάντα με συνοδευτικό όχημα της διοργάνωσης…. μόλις περάσει και ο τελευταίος αθλητής του Ημιμαραθωνιου προς Αντίκυρα θα ανοίξει ο δρόμος Ασπρα Σπίτια – Αντίκυρα αλλά θα είναι κλειστός ο δρόμος προς τον Άγιο Ισίδωρο. Όποιος θέλει να πάει προς “Δεσφίνα” θα περιμένει με σειρά προτεραιότητας στον κόμβο Αντίκυρας από τον δεύτερο δρόμο πάνω από την εκκλησία και όχημα της διοργάνωσης θα προπορεύεται σταδιακά με εντολή της τροχαίας για να υπάρχει ασφάλεια στους δρομείς ανάλογα με την ροή του αγώνα.

   • Από 08.30 μέχρι 10.30 θα υπάρχει μεγάλη ροή αθλητών και αν δεν είναι επείγον παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί να μην μετακινηθούν άσκοπα…
    Εντός του οικισμού Άσπρα Σπίτια και εντός της Αντίκυρας θα είναι κλειστός μόνο ο παραλιακός δρόμος.

Όπου οι δρόμοι θα είναι κλειστοί θα υπάρχουν εθελοντές και σήμανση με ταινίες έργου.

Ιδαίτερη  ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται στο δρόμο Αγίου Νικολάου γιατί το ένα μέρος του οδοστρώματος θα είναι κατειλημμένο από τους δρομείς ενώ στο άλλο θα κινούνται οχήματα ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης. Έτσι λοιπόν από τη διασταύρωση-φανάρια-πρατήριο Shell μέχρι το τέλος της διαδρομής, αναστροφή πριν το λιμανάκι, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα τα οποία θα οδηγούν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης προς Αλουμίνιο οποτεδήποτε χρειαστεί.

Παραλαβή υλικού και αριθμών στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο

Παραλαβή υλικού του αγώνα και των αριθμών και η λειτουργία της Γραμματείας θα γίνει από το Σάββατο πρωί 30 Σεπτεμβρίου 10:00-14:00 και 16:00-20:00 και την Κυριακή 07:00-08:00.

Παρακαλούνται οι δρομείς που είναι από την περιοχή να παραλάβουν το υλικό και τον αριθμό τους το Σάββατο ώστε να αποσυμφορηθεί η γραμματεία την ημέρα του αγώνα την Κυριακή για την διευκόλυνση των δρομέων που θα έρθουν από άλλες περιοχές.

Θα δοθεί προτεραιότητα στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου οι οποίοι παρακαλούνται να πάνε έγκαιρα στη γραμματεία για να τηρηθεί το πρόγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου είναι στις 08:30.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr   –   https://www.facebook.com/xenodamios/

Σας Περιμένουμε

Αντίκυρα Βοιωτίας

xenodamos.gr © 2024 powered by Quadraweb